Výhřez ploténky

Dobrý den, mam delší dobu bolesti páteře, které vystřeluji přes pravou kyčel po celé delce zadni strany nohy až k prstum,byla jsem na MR před 5 lety a je tam vyhřez plotenky a také i na krčni plotence,bolesti hodně do rukou. Ma doktorka mne předepiše prašky od boesti,kapačky a občas rehabilitace ale ty bolesti jsou spiš ještě pak horši. Slyšela jsem,že někomu pomáhá opich pod CT,jenže ma pani doktorka říká,že mne to nepomuže. Ale již nevim co bych měla pro to udělt,aby se mne ulevilo. Myslite si,že to doopravdy nepomaha a nebo bych měla trvat na tom opichu? a změnit lekaře,ale i když u nas jich moc neni Děkuji Hana

Odpověď odborníka:

Opich pod RTG nebo pod CT je opravdu někdy zajímavý a může poémoci zklidnit situaci. Ovšem za předpokladu, že je obnovena správná funkce páteře pomocí "aktivní fyzioterapie", pak může být onen opich ještě účinnější. Není to ale " možnost", je to možnost v případě, že je odpovífdající nález při vyšetření lékařem, odpovídající symptomatologie a odpovídající RTG nález( vyšetření CT nebo MRI není vždy nutné čerstvé)Dle Vašich informací nemohu opravdu poznat, zda to j Váš případ. Spíše doporučuji naléze lékaře, který pracuje " aktivně fyzioterapeuticky", tuto péči potřebujete určitě. Zda i ten opich je otázka. Ale nevylučuji to, je efektivní dost často, byť někdy jen s dočasnou pozitivní reakcí( není li splněna podmínka správné léčby " aktivně fyzioterapeutické")

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: