Výhřez ploténky

Dobrý den.Prosím o o váš názor.Mám tento nález-chronický VAS LS páteře s radikulárním syndromem L5 vpravo s recidivující dekompenzací při prolapsu disku L5-S1 o 9mm dle CT s velmi susp.sekvestrací,chronické postižení i krční páteře s poruchou statiky a dynamiky.Mám několik dotazů.Některým výrazům ne zcela rozumím.Před pěti lety jsem absolovoval int.reh.léčbu po které se stav velmi zlepšil.Začal jsem zase pravidelně sportovat.Nyní se zdr.stav opět zhoršil nově i int.bolesti hrudního koše.Mohu sportovat a zároven vykonávat poměrně těžkou fyzickou práci?Mohu žádat o lázně?Předem cěkuji za odpověd.Ondřej.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, míra fyzické aktivity záleží na intenzitě potíží. Obecně ale pokud jsou svaly podél páteře řádně posíleny pravidelným cvičením, není proti portovní zátěži větších námitek. Není ale vhodná posilovna, je třeba dát pozor na rotace páteře, zejména při současném předklonu. Zvedání břemen je vhodné provádět ze dřepu, nikoliv ze dřepu. Lázeňskou léčbu je možné indikovat, pokud jsou známky poruchy hybnosti - oslabení nohy. M Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: