Vynechaná menstruace

Ráda bych se zeptala, jestli je možné, aby se mi nedostavila menstruace během týdenní pauzy po dobrání antikoncepce? Předpokládám, že důvodem by mohl být celý měsíc shonu, vzhledem k tomu, že jsem měla patery přijímačky na VŠ a rodinné problémy. Používám antikoncepci Softinelle + s přítelem používáme kondom, nechce se mi věřit, že by mohlo jít o těhotenství. Čípek mám měkký a otevřený, týdenní pauza končí zítra a v pondělí začínám brát další platíčko antikoncepce. Ještě by mě zajímalo, jestli by antikoncepce mohla ovlivnit výsledek těhotenského testu? Předem děkuji za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Kateřino,
těhotenství zcela vyloučit nemůžete, byť pravděpodobnost otěhotnění ve Vašem případě je minimální. Doporučuji proto vyšetření k vyloučení těhotenství. Případným užíváním antikoncepce není pozitivita vyšetření ovlivněna.

S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: