Vynechání menstruace

Chtěla bych se zeptat. Menstruace mi skončila přesně na Silvestra. Brala jsem antikoncepci, ale můj gynekolog měl 2 týdny dovolenou, o níž jsem nevěděla, tak jsem antikoncepci vynechala. Teď je to přes 2 měsíce, co jsem to nedostala a mám strach. Při pohlavním styku jsme s přítelem vždy použili kondom, takze nechápu, proč jsem to ještě nedostala. Někdy mívám bolesti břicha, jako bych to měla dostat a nic. Včera jsem zašla ke gynekologovi, tak mi udělal ultrazvuk a říkal, že to spíš vypadá na to, že jsem těhotná než ne. Pak mi raději udělal sondu, říkal, že je jistejší, jak ultrazvuk, ale tam se mu zas zdálo vše vpořádku. Tak mě poslal na krev, ale tam jdu až v pondělí. Je to dlouhá doba čekat do pondělka, tak se radši ptám ještě vás. Jestli bych byla těhotná, tak je to divné, protože jsme vždy použili kondom. Řekla jsem to svému lékaři a on řekl, že kondomy jsou děravé, tak už nevím, čemu mám věřit. Prosím o rychlou odpověď. Předem děkuji za radu. Hezký den

Odpověď odborníka:

Teoreticky je možné, že jste těhotná, ale osobně se domnívám, že spíše půjde o běžné opoždění ovulace, ke kterému dochází po vysazení antikoncepce, někdy i na několik měsíců. Poté se hormonální nerovnováha upraví a menses se normálně obnoví. Divím se, že jste si v případě pochybností neudělala rovnou sama těhotenský test z moči ( k dostání v lékárně), tyto testy jsou použitelné již první den očekávané menstruace a během několika minut máte výsledek.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyškrtněte průjem a zácpu ze života!
Články: Vyškrtněte průjem a zácpu ze života!
Možná patříte k lidem...
Psychosomatika II: Když bolí duše, bolí i tělo
Články: Psychosomatika II: Když bolí duše, bolí i tělo
Podle Světové zdravotnické...
Trápí vás zápach z úst? Zbavte se ho jednou provždy!
Články: Trápí vás zápach z úst? Zbavte se ho jednou provždy!
Nepříjemný zápach z úst...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Koupelová sůl – droga, která má k relaxaci daleko
Na tzv. „zlomené“ srdce můžete opravdu zemřít
Články: Na tzv. „zlomené“ srdce můžete opravdu zemřít
Vědci totiž došli k názoru...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: