Vynechání menstruace

  • Dotaz od: Fiorellitta
  • Publikováno: 11.10.2012
  • uLékaře.cz

Dobrý den, je mi 19 let, už více než rok používám HA Belara, vše bez problémů, až doteď. V pátek 28.9 jsem si z platíčka vzala poslední pilulku, menstruace se obvykle dostaví během dvou až tří dnů. Zítra končí 7 denní pauza, předpokládám, že prášky mám užívat dál běžným způsobem. Snažím se užívání pilulek dodržovat, občas se mi stane, že se o půl hodiny opozdím, ale nevynechala jsem žádnou. Od 11.9 do 24.9 byl přítel služebně mimo republiku, usuzuji tedy, že těhotenství mohu vyloučit. Může k vynechání dojít? Pokud ano, může být spojeno například s tím, že jsem během minulého měsíce nastoupila na VŠ, změnila prostředí, byla více ve stresu než je pro mě běžné, trochu jsem zhubla? A mohu se během dalšího měsíce při sexu spolehnout na HA? Mnohokrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na antikoncepci se spoléhat můžete, občasné půlhodinové zpoždění při užití tabletky účinek nesníží. V užívání tabletek samozřejmě pokračujte. K vynechání menstruace dojít může, může to být spojené i s tím, že právě prožíváte stresové období.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: