Vypadávání vlasů

Dobrý den, momentálně řeším problém silného vypadávání vlasů, který nejspíš bude způsoben poruchou funkcí štítné žlázy (toto onemocnění máme v rodině), nicméně objednaná na endokrinologii jsem až za dva měsíce. Je možné, že by mi vlasy mohly vypadat do této doby než se nastaví léčba? Potlačí vitamíny a šampony na vypadávání toto extrémní vypadávání? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Lucie, nemusíte čekat na endokrinologické vyšetření, základní testy na štítnou žlázu Vám může udělat praktický lékař. Za dobu své několikaleté praxe na endokrinologii jsem se nesetkala s tím, že by někomu s onemocněním šítné žlázy vypadly vlasy úplně, většinou jen trochu prořídnou a zjemní. Účinek podpůrných prostředků nebývá nějak zázračný, ale proč to nezkusit, když použijete nezávadné produkty z lékárny, trochu pomoci mohou. Ještě se můžete obrátit na kožní ambulanci (někteří kožní lékaři se na problematiku vlasů, tzv. trichologii i zaměřují, to by bylo pro Vás přínosné).

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: