Vypadávání vlasů

Dobrý den, mám na vás prosbu ohledně padání vlasů.Řídnutí vlasů začalo cca před dvěma léty ,vlasy mám už hodně řídké tak asi 10 vlasů na centimetr čtver. padají pouze na temeni hlavy a nové nerostou. Jsem zdravá ,žádné léky neužívám krom antikoncepce kterou užívám 13 let a z toho Lindynette 20 5 let . Krevní obraz v pořádku ,štítná žláza hodnoty TSH-2,23, T4 celkový-130, T3 celkový-2,8 . Železo 14,2 , Testosteron 0,53 .Po gynekologovi jsem požadovala změnu antikoncepce jestli tento problém s vlasy není právě po antikoncepci,ale lékař mě ujistil,že to po antikoncepci není z důvodu nízké hodnoty TT a HA nezměnil.Po poradě s kožním lékařem nasazen Alpicort F ,methionin , dusík 1 krát týdně -zatím po šesti týdnech bez žádných změn.Pokožka hlavy po aplikaci Alpicortu F dosti citlivá až bolestivá. Vlasy stále padají. Chci se zeptat 1.jestli vážně nemá antikoncepce na toto vliv. 2.pokud vlasové kořínky odumřou jestli se znovu obnoví 3.jak dále navrhujete pokračovat v léčbě 4.co mohu proto udělat sama 5.velká citlivost až bolestivost po Alpicortu F není něco správně

Odpověď odborníka:

1) Měla byste užívat antikoncepci s antiandrogenním účinkem - nevím z hlavy, zda vaše ATK je právě taková, ale dočtete se to v příbalovém letáku. 2) pokud vlasové kořínky odumřou, nové jž nenarostou 3)Pokračujte dlouhodobě v použité Alpicortu F, můžete jako doplněk použít kapsle k vnitřnímu užití z řady Dercos ( Vichy) 4) Dráždění kůže je pravděpodobně způsobeno naprosto nevhodnou kombinací rotzoku a dusíku - ten bych rozhodně nyní nepoužila.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: