Vypadávání vlasů, alopecie - možné důsledky nepřeléčené mononukleózy

Dobrý den, chtěla jsem se vás zeptat. Koncem června jsem prodělala mononukleózu, ovšem moje lékařka mi ji nijak nepřeléčila. I když má nemoc vliv na játra, nadále jsem brala antikoncepci a pila alkohol (nikdo mi nic neřekl, že se to nemá). Po prodělání mi kompletně vypadalo pravé obočí a ve vlasech se mi udělala lysina asi 1x3 cm. Léčím se na kožním, užívám mast Betnovate, dále pilulky Chlorella, Methionin, Biosil a vodičku Alpicort. Může mít tato alopecie spojitost s nepřeléčenou mononukleozóu. Jaterní testy jsou lehce nad normálem. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Alopecie je autoimunitně podmíněná, dalo by se teoreticky předpokládat, že jakákoli infekce může tento proces nastartovat.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: