Výpatky paměti

Dobrý den, chtěla jsem Vás poprosit o radu. Můj otec 63let byl v prosinci na operaci srdce ( byl to zákrok, který trval pouze 3min pomocí elek. se mu snažili srovnat chod srdce) tato operace už byla druhá. Od té doby se mu začala zhoršovat pamět (nedokázal si vzpomenout, jak se které věci jmenují) a poslední 3týdny už je to v takovém stavu, že začne větu a najednou neví co chtěl vůbec říct. Je si toho ale vědom. Otec je přesvědčený, že je to následek užívaní některých tabletek ( změnili mu je po té druhé operaci ), bohužel Vám nemůžu říct jaké uživá, je to s ním teď dost těžké a nechce nám to říct. K doktorovi ho taky nemůžem dostat. Proto bych Vás chtěla požádat o radu, i když vím, že jsem Vám toho moc neřekla.Děkuji moc a pěkný den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příčina může být v mozové aterosklerose, často při zhoršení interních chorob se horší i paměť. Možná je i Alzheimerova demence. Máte pravdu, že poruchu paměti mohou působit i léky ( zejména léky na uklidnění). Existuje ale i celá řada vzácnějších příčin. Tatínek by se měl nechat vyšetřit, jsou prouchy paměti, kiteré jsou léčitelné, zvl. pokud se začne léčit včasně. . M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x