Výrustek na čípku

Dobrý den, chodím na pravidelné prevence, v lednu 2014 vše o.k., v prosinci 2014 výrůstek na čípku a bílé tečky, byla mi ihned odebrána biopsie, výsledek: biopsie i cytologie naprosto v pořádku, kontrola za rok. Chtěla bych se jen zeptat, vrtá mi to teď hlavou, výrůstky, ač nemaligní, se nemusí odstranit? Velice Vám děkuji za odpověď! (očkována na rak.děl.čípku nejsem, jsem nekuřák, měla jsem a stále mám jen 1 sex. partnera, onkol.genetické zatížení v rodině nemáme)

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Vámi uváděné bíle tečky nutně nemusí být výrůstky. Děložní čípek se během gynekologického vyšetření mimo jiné pozoruje pod mikroskopem, tzv. kolposkop. Tento zvětšený obraz se pak různě popisuje, např. jako puntíkování, mozaika atd. To si myslím bude i Váš případ. Pokud je cytologie i histologie v z biopsie v pořádku, není třeba se ničeho obávat. Domnívám se, že pokud by Váš lékař skutečně diagnostikoval polyp, tak by ho odstranil.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Výrůstek | Od: Petra | 17.2.2015 20:46
Děkuji Vám! Bílé tečky byly další z věcí, ale biopsie
byla odebrána z výrůstku, výsledky v pořádku, ale
původ výrůstku a zda je to polyp, to jsem se
nedozvěděla.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x