Vysoká sedimentace a streptokok

Dobrý den paní doktorko chtěla bych se zeptat od 20 let trpím na angíny, teď poslední rok jsem brala asi 10x ATB kvůly vysoké sedimentaci a bolesti v krku, ve výtěru mi pokaždé našly streptokoka beta haemolyticus sk. C, v lednu 2012 jsem zase měla vysokou sedimentaci a ve výtěru streptococcus pyogenes sk. A, aslo 190,moje paní doktorka mě pořád posílá na vytrhnutí mandlí, nevím už co mám dělat jestly si je mám nechat vytrhnout nebo ne, beru různý vitamíny na posílení imunity a 3 měsíce jsem barala wobenzim, mohla by jste mi prosím poradit jestly mám jít na tonsilektomii, děkuji za odpověď s pozdravem Renata.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, máte opakovaně angíny, vyšší ASLO...je-li dle ORL nálezu příčina v tonsilách (bakteriální ložisko, krypty v tonsilách, čepy, opakovaně pozitivní výtěr z krku přes několikeré ATB přeléčení..), přikláním se k tonsilektomii. Konečné rozhodnutí je však vždy na Vás, o všech pro a proti by Vás měl informovat Váš ošetřující ORL lékař.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: