Vysoká sedimentace a crp

Dobrý den, prosím o radu. Před měsícem mi byla odebrána krev, byla jsem bud nachlazená nebo jsem měla problémy s močovým měchýřem nebo klouby jakoby mi zánět cestoval.Byl mi brán i stěr z krku a ten byl dobrý.sedimentace a crp bylo vysoké a tak mi pan doktor napsal augmentin ten pravděpodobně nezabral protože hodnoty ještě stouply, tak mi předepsal dolgit po dobrání jsem šla opět na krev a crp bylo 15 a sedimentace 21:52. Tět už se cítím dobře a tak mi řekl at přijdu za 3 týdny až měsíc opět na kontrolu. Před 4 měsíci jsem byla na prohlídce na gynekologii a vyšli mi horší stěry z čípku a sestra říkala že to nic není že jsou to pozánětlivé změny, tak jestli to může souviset s tím?Ne že bych panu doktorovi nevěřila, ale raději se chci zeptat Vás protože mám malé dítě a v nejbližší době bychom chtěli druhé, tak jestli není nebezpečné se pokoušet atd, a vůbec jak na tom jsem?

Odpověď odborníka:

Lenko, kontrolní CRP a sedimentace odpovídají prodělanému zánětu, který váš lékař správně zaléčil antibiotiky. POkud nemáte obtíže (horečka, obtíže při močení) není nutné uvedené parametry znovu kontrolovat, protože jistě poklesnou. Změny na děložním čípku nemají se zánětem močového měchýře pravděpodobně souvislost.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x