Vysoký krevní tlak a nízký tep

Dobrý den, problém se netýká přímo mě, ale mého otce. Je mu 60 let, v minulém roce prodělal infarkt a byl na angioplastice. I když mu bylo doporučeno přestat kouřit a zhubnout, on je tvrdohlavý a neposlouchá ani doktora ani nás. Ale teď se objevilo něco jiného. K vánocům jsem koupila celé rodině tlakoměr, ale na zápěstí. Pravidelně si ho měří, ale ty hodnoty jsou šílené. 140/90 je u obou mých rodičů normální. Ale taťkovi to začíná ukazovat často nad 190/100 a u doktora mu takový tlak také naměřili. Moc to jeho lékař neřeší a jen mu řekl, aby místo jedné tabletky na TK bral půlku navíc. Co se mu může s tak vysokým tlakem stát? Nevím jak mu pomoci, děkuji za radu. Kyněrová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vysoký arteriální tlak je rizikovým faktorem vzniku infarktu myokardu. Po prodělaném infarktu je nutné držet hodnoty krevního tlaku v normě. Nevím jaké léky otec užívá, proto bude vhodná konzultace s ošetřujícím lékařem stran léků na vysoký tlak. Obezita a kouření je také další rizikový faktrem vzniku infarktu myokardu.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: