Vysoký oční tlak

Dobrý den, byl mi naměřen oční tlak 30tr. (přetím mi lékařky zaléčila oční zánět kortikoidy). Po měsíčním užívání Xalacomu tlak klesl na 25 tr. mám dále kapat Xalacom. Problém je, že chci otěhotnět - pokud již těhotná nejsem. Prosím Vás o radu - mám kapat dále a v případě těhotenství přerušit a nekapat, nebo již nyní raději nekapat a pokoušet se otěhotnět. Lékařka mi nic nevysvětlila - prý je prioritou srazit tlak. Oční vyšetření na glaukom jsem podstoupila a je v pořádku . Moc díky o radu.

Odpověď odborníka:

Vysoký nitrooční tlak se léčit musí, neléčený může nevratně poškodit zrak. Není důvod, proč byste nemohla v aplikaci kapek pokračovat i v těhotenství, ev. je možné účinnou látku změnit - poraďte se se svým lékařem.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: