Vysoký oční tlak v oku

Dobrý den je mi 22 let a ve 14 letech jsem měla úraz oka,kvůli kterému mám zvýšený oční tlak(jestli to nazývám dobře).Před 8 lety jsem kapala xalatan který mi byl asi po 1 roce vysazen jelikož se oční tlak srovnal,ale asi před 14 dny mě oko začlo bolet na očním my opět nasadili xalatan po měření očniho tlaku jsem měla v levém oku 22torrů a v pravém 25 torrů,proto se chci zeptat jestli se mohu normálně líčit myslím tím stíny,řasenka a pod. oči mě totiž docela bolí tak nevím jestli líčení má na to nějaký vliv.Nebo jestli je vůbec normální že mě hlavně postižené oko bolí i přesto že si kapu xalatan.Předem moc děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záleží, co je příčinou bolesti. Pokud Vás oko bolí i přes léčbu, raději znovu vyhledejte očního lékaře a přímo se ho zeptejte na příčinu bolesti. Oční líčidla by neměla zvyšovat nitrooční tlak, ale mohou podráždit kůži kolem očí nebo oko celkově nebo mohou zhoršit probíhající zánět. Proto byste měla od svého očního lékaře vědět, co je příčinou bolesti oka u Vás a zda je bezpečné se líčit.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: