Vysoký tlak i tep nervového původu

Dobrý den, Je mi 32 let a v létě mi byl dvakrát naměřen vysoký tlak 140/95, točila se mi hlava, byl mi nasazen Lokren, po něm jsme začala hodně přibírat na váze, změněn na moduretic, poté na inhibace, pak se přidaly obtíže bušení srdce, vyšší tep v klidu okolo 90. Na kardiologickým vyš. bylo sděleno, že je to nervového původu/ mám dvě malé děti/. Doporučen opět lokren, opět příbírání na váze, pak opět moduretic, opět vyšší tep, nyní mi můj obvodní lékař dal lék Verahexal, beru ho asi 1 měsíc, mám bušení srdce i když ne vyšší tep, bolí mě žaludek, mám závratě a divný pocity na hrudi. Od léta mám už asi 6 lék na tyto mé obtíže a pořád mi není tak jak by asi mělo. Krev i moč byla v pořádku. Nevím, zda vůbec ty prášky na tlak potřebuji a tyto problémy nezpůsobují všechny ty prášky. Už nevím, jak postupovat, ztrácít v léčbu nějak důvěru. Děkuji za Váš názor. Kateřina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, krevní tlak 140/95 je hraniční a jeho snížení lze někdy dosáhnout pouze úpravou životního stylu (omezení solení, snížení nadváhy, pravidelný pohyb), farmakologická léčba by se neměla nasazovat paušálně. Pokud máte při léčbě výrazné nežádoucí účinky, domluvte se s lékařem na snížení dávky, je-li to možné. Případně se zkuste se svým lékařem domluvit na úplném vysazení léku - a výši krevního tlaku pouze monitorujte.

 
Líbí se vám odpověď?
+17 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: