Výtok, špatné močení

Dobrý den, již asi 7 let mám na genitálu kolem žaludu jakési vřídky, dle urologa hypertrofické mazové žlázy, a posledních 5 let pozoruji při sebemenším lehčím vzrušení (a to třeba jen při líbání) čirý výtok z močové trubice(dle urologa předejakulační tekutina), který je mi velice nepříjemný. Při močení mám potíže s dočůráváním, vždy mám po vykonání potřeby i s důkladným ,,oklepáním mokré trenky". Byl jsem už u 3 urolugů na všech možných vyšetřeních moči, stěrů i serologických testů. Nikde nebylo nic prokázáno, jen z moče pozitivní SF epidermidis a st alfa hemolyticus oboje méně než 10 exp.3, které mi však nebylo léčeno. Mám také už 3 roky bolesti v dolních částech zad. Dříve také řezání při močení, bolesti na tříslech, bolesti varlat-v současné době již ne. Už nevím na koho se s těmito problémy obrátit.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Dane. K první části dotazu: 7 let trvající neměnící se vřídky na žaludu asi nejsou nijak závažné, ale pokud chcete mít jistotu, obraťte se i na dermatologa. Nález daných baktérií v moči je nesignifikantní- tzn. že je to množství tak malé, že nejspíše pochází z kůže, není známkou infekce moč. cest a opravdu se antibiotiky neléčí. Co bych ale ve vašem věku nepodceňovala, jsou dlouhotrvající bolesti varlat a bolesti zad. Proveďte si samovyšetření varlat- návod najdete na netu. A žádejte od urologa vyšetření krve na AFP, bHCG, TK, NSE. Taky by jste měl podstoupit ultrazvukové vyšetření břicha a šourku. S návštěvou urologa neotálejte. Pokud Vám nevyhoví a daná vyšetření neprovede, neváhejte vyhledat jiného urologa.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: