Výtok v těhotenství

Dobrý den, mám dotaz na výtok v těhotenství - 19. TT. Výtok je bílý, nezapáchající, spíše řídký, bez svědění či bolestí. Po zjištění začínající mykózy jsem dostala předepsaný Clotrimazol čípky, které jsem dobrala před týdnem. Výtok se opět objevil, přestože dbám na intimní hygienu a pohl. styk jsem neměla. Paní doktorka říkala, že se výtok paradoxně při léčbě může i zhoršit - mám tomu rozumět tak, že i po dokončení léčby se může objevit? Na internetu se objevuje mnoho článků o tom, že výtok bez dalších obtíží je v těhotenství běžný, proto nevím, jestli jestli mám kvůli tomu doktorku vyhledat dřív než mám jít na běžnou prohlídku(za 14 dní).Případně co mám užívat z běžně dostupných prostředků z lékárny? Předem díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Během těhotenství je normální větší výtok než obvykle, takže bych se tím vůbec neznepokojovala. Stačí další prohlídka v normálním termínu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: