Výtok v těhotenství - náhlé zhoustnutí

Jsem v 10tt a po pohlavním styku jsem na vložce našla kus hlenu vypadající jako hlenová zátka spíše než jako sperma. Také se předtím tekutý bílý výtok změnil na hustý. Pobolívá mě břicho stejně jako předtím a nevolnosti i bolesti prsou trvají. Je možné, že jsme pohl. stykem nějak miminku ublížili a že mohlo dojít např k zamlklému potratu? Poslední kontrola byla 2 dny před tím a vše v pořádku. Děkuji

Odpověď odborníka:

1. Milá Natálie, v těhotenství se pohlavní orgány ženy více prokrví - to platí i pro děložní čípek a může se stát, že při a nebo po pohlavním styku se objeví slabé špinění. Pokud k tomu nemáte další příznaky jako silnou bolest v podbřišku a špinění bylo jednorázové, neopakovalo se a nezačala jste krvácet, tak není nijak pravděpodobné že by se mohlo jednat o potrat. Pohlavním stykem miminku neublížíte. V těhotenství je také žena náchylnější ke kvasinkové infekci pochvy, takže se může po pohlavním styku objevit kvasinkový výtok. Pokud by se objevilo svědění, či pálení tak je vhodné kvasinky zaléčit. Pokud budete mít jakékoliv pochybnosti, tak navštivte svého gynekologa. Přeji vám krásné těhotenství.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: