Výtok z bradavek

Dobrý den paní doktorko,chtěla bych se zeptat na barvy výtoku z bradavek. Po násilném zmáčknutí prsa mi vždy vyteče žlutá,řekla bych hustší kapka jakoby mazu. Nezapachá,samovolně nevytéká.Již jsem si toho všimla asi před rokem,ale nějak jsem to neřešila. Ale ted při samovyšetření se to stalo znova. Řekla jsem to mému gynekologovi,který mi nechal vyšetřit krev vč.prolaktinu,který mám v normě. Nekojím už víc jak 3 roky,kojila jsem 18 měsíců.Beru antikoncepci,prso mne nebolí. Nevím zda je to normální nebo k tomu, ale asi 14 dní již špiním. Mohla by to být rakovina ? V rodině jsme ji měli,ale nikde ne prso. Ve čtvrtek jdu na sono,ale mám strašný strach. Můžete mi o tom něco napsat,zda je můj strach na místě nebo by to mohlo být i něco jiného? Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Milá Adélo, myslím si, že strach není na místě. Sice už delší čas nekojíte, ale kojila jste dlouho a není vyjímkou, že jakási mírná sekrece v prsou přetrvává i několik let po ukončení kojení. Teď budete mít naprostou jistotu po provení ultrazvuku. Opravdu věřím, že bude vše v naprostém pořádku. A špinění bude spíš projevem nějaké hormonální nesrovnalosti, možná je to z toho strachu? Nebojte, bude to OK. Držím palce. KK

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x