Vytržená osmička

dobrý den 8.8. jsem jela na pohotovost s bolesti osmičky dole na pravé straně,byla mě vytrhnutá a nedostala jsem antibiotika. 4den jsem začla mít tvář více oteklou,k zubařce jsem byla objednaná až na 17.8. a antibiotika jsem dostala po více jak týdnu,tedy toho 17. tvář na pravé straně,je více oteklá,červená mi.bolí to a mám to tvrdé.muže se jednat o suché lužko a začínající zánět v kosti?? jak dlouho lečba trvá? každý mi říkal že tam mám zánět ale po vytržení mi bolela jen ta dáseň,dostala jsem radu že to mám vycucat.kloktala jsem šalvěj,a tvář jsem si mrazila,četla jsem že to vše co jsem dělala je špatně. jsem si to tím ještě zhoršila. nemužu otevřít usta,skoro nejím.špatně se mi poliká a zuby si čistit mi taky jde huře. k zubařce na kontrolu jdu až ve čtvrtek.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, poučení pro všechny pacienty. Bohužel postup, který jste zvolila nebyl správný. Jak se říká tonoucí se stébla chytá. Maximum otoku může být za 4 dny. Pokud se lůžko zanítí a dostaví se teplota jsou antibiotika žádoucí. Není nutné, je dávat preventivně po vybavení osmičky. Já osobně je vždy také nedávám. Suché lůžko se projevuje bolestí v místě extrakce, zápachem, zarudnutím extrakční rány. Důležité je, zda z rány nevychází hnis. Vysávání nedoporučuji, odstraníte si tak koagulum, což je součást hojivého procesu. Tyto stavy je dobré vždy ukázat lékaři, i za cenu cesty na pohotovost. S přáním pěkného dne Václav Manhart

MDDr. Václav Manhart
MDDr. Václav Manhart

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Zubní centrum U smile

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: