Vytržení osmiček

Dobrý den, ve středu 14.9. jsem podstoupil extrakci obou horních osmiček. Prvních 24 hodin bylo provázené bolestmi ale bez otoku, jenže od odpoledne ve čtvrtek mi okolí vytrženého zubu na pravé straně rapidně začalo natykat a k tomu se přidala bolest hlavy a horečka. Dnes jsem vstal a otok se možná i zvětšil a mám zvýšenou teplotu. Trhání této pravé horní osmičky trvalo asi dvacet pět minut, jelikož byla přirostla ke kosti (levá trvala asi 40 vteřin). Měl jsem jen lokální umrtvení, které ale myslím, že nebylo dostatečné jelikož jsem necítil jen tlak a tupou bolest, ale musel jsem při tahání být zaryt do křesla. Když jsem to doktorovi sdělil, řekl že je to tlak. Nevím, sám jsem při šití tohoto místa cítil celkem bolestivé píchnutí při průniku jehly. Chci se zeptat - Je normální, že se otok dostaví až 24 hodin po extrakci, zda to může být zánět, či suché lůžko? Jestli se to dá nějak zmírnit? A zda ta bolest při zákroku byla normální nebo mi doktor měl ještě píchnout další "umrtvovák"?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud pociťujete takovéto bolesti je vždy vhodné navštívit Vašeho ošetřujícího stomatologa. Po trhání zubů občas můžou vzniknout podobné starosti a nemusí to vždy souviset s délkou extrakce či bolestivostí při zákroku. Hezký den MDDr. V. Štván

MDDr. Vladimír Štván
MDDr. Vladimír Štván

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Denticio s.r.o., Stomatologická klinika, Pardubice a Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x