Vývoj kyčlí

Dobrý den, ve 4 měs. jsem byly s dcerou na kontrole kyčlí a dle ultrazvuku má Ib,ale dle rtg.stříška vpravo 30st.,dysplazie Ist.Při Ib se jedná už o dysplazii??? Je možné nahradit frejkovu peřinku - ortopedickými kalhotkami?předem děkuji za odpověď Eva

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejsem ortoped a rozhodně ale na dálku nelze posuzovat a ordinovat léčebné možnosti u vašeho dětátka. Dysplasie kyčlí jsou natolik do budoucna závažné pro vývoj kyčelního kloubu a následně chůzi potomka, že bych raději moc nediskutovala o možných náhradách( frejkova peřinka za něco jiného... ), pokud vám lékař něco doporučil, v zájmu dítěte to, prosím, respektujte a na další kontrole se podrobně vyptejte na druh nálezu a všechny otázky, co vás zajímají. Jedna pozitivní zkušenost: pokud poctivě dodržujete léčebná opatření, stav kyčlí se může velmi rychle změnit a znormalizovat (všechno závisí na vyzrávání kostí a kostního jádra a pokud je toto jádro ve správné poloze - právě třeba frejk.peřinkou, lépe se mu potom dozrává). Pokud by se vám ale něco v léčbě dcerky nezdálo, můžete určitě jít na konzultaci k jinému ortopedovi, ale rozhodně je nutné dítě vidět , vyšetřit a udělat sonografii - a vše je také hodně závislé na zkušenostech ortopeda. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: