Vývoj páteře miminka

Dobrý den, chci se zeptat od narození se mi syn nechce chovat ani usínat jináč, než jeho bříškem a hrudníkem na mém hrudníku. Mamka mne straší, že to škodí páteři. Už je nám 6 měsíců. A já dostala strach. Je možné že jsem mu tím uškodila?

Odpověď odborníka:

V této době, v tomto věku by to opravdu ublížit nemělo, jeho organizmus včetně páteře je ještě velmi pružný, naopak blízkost těla matky působí pozitivně. Přesto doporučuji pomalounku odvykat, ale ne násilně, mohl by se z toho opravdu stát zlozvyk, perspektivně nevýhodný, ale to až tak od 11 měsíců normálně se vyvíjejícího se dítěte.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: