Vývoj chůze u dítěte

Prosím o radu . Mému synovi je 17 měsíců a stále nechodí . Začal lest tak v 8 měsících a lest po kolinkach ,tak v 12 měsících . Dávám si hrozně za vinu ,že jestli za to nemůžu já . Když byl úplně malý cc měsíc starý ,tak ho bolelo bříško. V zavinovačce jsem sním silou houpal zestrany nahoru a podobně .Tak 10 vteřin. Jen jednou .Od te doby nikdy .Myslel jsem ,ze ho tím uklidnuji. Dočetl jsem se pozdě o syndromu tresaneho dítěte . Nejradši bych se ..... Pořád na to myslim . Napište mi prosím co dělat a jestli je nutne vyšetření a jak se provádí a jak by ho lecili . Ps :Nejsem žádný násilník ,byla to jen hrozná chyba . Dítě je spokojene ,Nepláče v noci spinka a přes den je usměvavý . Podává mi věci kreslí ,ukazuje, zvatla , reaguje je spokojený ,jen nechodí a já se bojím ,jestli to není má chyba . Děkuji .

Odpověď odborníka:

Pokud jste dítětem netřásl (jako chrastítkem), netloukl ho a jen jste ho houpal a nedělal jste s ním prudké trhavé pohyby, ublížit byste mu neměl a vývoj chůze by to ovlivnit nemělo. Obecně chůze se může objevit i až v 18.měsíci věku a nemusí to znamenat žádnou poruchu. Poraďte se se svým dětským lékařem, který vývoj Vašeho syna sleduje celkově, zda je vše v pořádku.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: