Vývoj řeči dítěte

Dobrý den, naše dvouletá dcera mluví velmi málo, má zásobu asi 20 slov, místo "m" na začátku slova říká "p", ale na konci slova vyslovuje hezky. Slyší dobře. Je levačka, může to mít vliv na vývoj řeči? Těhotenství a porod byly bez problémů. děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Šárko. Mezi leváky se vyskytuje více poruch řeči, horší je situace zejména v případě, pokud se levák přeučuje na praváka. Ve dvou letech ještě nízká slovní zásoba nemusí nic znamenat stejně jako horší výslovnost nebo chybné používání písmenek. Nadále doporučuji trpělivost, cvičení a v případě pochybností návštěvu praktické dětské lékařsky či logopedky.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: