Vývoj plodu v těhotenství

Dobrý den, mám dotaz ohledně dcery, která je ve 37tt. A byůa na ultrazvuku, kde jí lékař sdělil, že mimčo váží 2850 g a měří 40 cm. Podle tabulek by mělo být na délku větší, i lékař se jí ptal na výšku rodičů. Matka má 160cm a otec 180cm. Mám strach, aby miminko bylo v pořádku, četla jsem , že 40 cm má mít ve 28tt. Děkuji

Odpověď odborníka:

Rozhodující není jen délka ale několik parametrů/ délka stehenní kosti, obvod hrudníku, obvod břicha předpokládaná hmotnost atd/ a z těchto parametrů se stanoví,zda je vývoj plodu proporcionální. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: