Warfarin a těhotenství

Dobrý den, přítel prodělal plicní embolii a užívá asi půl roku Warfarin. Plánujeme miminko. Nemůže užívání tohoto léku u partnera negativně ovlivnit zdravý vývoj plodu? Já žádné zdravotní problémy nemám. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Warfarin u partnera neovlivní zdravý vývoj plodu. Je kontraindikován v těhotenství u ženy.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: