Warfarin a vacushape

Dobrý den paní doktorko, mám diagnostikován sekundární antifosfolipidový syndrom (projev kritické ischemie prst I.dx nohy s okluzí cévní v distální části tepen řečiště - stp. vasodilatační terapii Prostavasinem - zhojeno (před 5 lety) a nediferencované onemocnění pojiva (teď už beru jen plaquenil) a byla jsem již 3x na vacushapu. Nikdo mě neupozornil na kontraindikace, až jsem se začala pídit po internetu. Zde ale píší jen o tlaku, křečových žilách..apod. jako o kontraindikaci, ale ty já nemám. Můžu tedy při tomto onemocnění a braní warfarinu a plaquenili chodit dále na vacushape?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vhodnost vacushapu ve vašem případě by měli posoudit vaši ošetřující lékaři, kteří znají vaši anamnézu do všech podrobností.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: