Zakloněná děloha v pokročilém stadiu těhotenství

Dobrý den, jsem ve 31. týdnu těhotenství. Při běžných kontrolách mi gynekolog řekl, že mám zakloněnou dělohu - během těhotenství už se mnou tento problém neřešil, nyní se mu ale nelíbí, že mám poměrně malé břicho a nepřibírám na váze (doteď celkem 4 kg). Může to souviset právě se zakloněnou dělohou a je možné, že se do 31. týdne "nesrovnala" ? Nemůže to působit nějaké problémy při porodu ? Váha miminka je zatím odpovídající. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Moniko. Především, zakloněná děloha nijak nesouvisí s malým přibíráním matky a nebo růstem plodu. Teoreticky jisté potíže může působit v počátku těhotenství, kdy rostoucí děloha vystupuje z pánve vzhůru. Pokud jste již ve 31. týdnu, děloha je již v dutině břišní a více méně srovnána. Potíže by to činit nemělo. Jestli Vaše miminko dle ultrazvukových měření proporcionálně roste a máte dostatek plodové vody, mělo by vše být v pořádku.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: