Zalehlé levé ucho a užívání léků na vysoký tlak

Asi před půlrokem jsem měla zánět stř. ucha který byl vyléčený Dlouhodobě užívám lék na vysoký tlak Telmisartan.který může způsobovat záněty vedlejších nosních dutin, mám dojem že tím mi vznikl i zánět stř. ucha .Ale od té doby mě stále ucho zlobí, sem tam jsem ho měla zalehlé, ale vždy se to na čas zlepšilo, ale protože mne velice silně bolí nohy(navíc mě byla v dubnu diagnostikována tromboza pravé nohy na kterou beru lék Warfarin) napsala mi lékařka navíc lék Dorsiflex. Po něm se bolesti nohou zlepšily, ale na dané ucho už téměř neslyším.silně v něm slyším pulzování srdce a tlaku krve. Protože mám dojem že tento můj problém léky které užívám zhoršily, žádala jsem lékařku zda by mi lék Telmisartan na vys. tlak nezměnila, protože se mi tento problém se sluchem začal projevovat brzy po začátku užívání tohoto léku, ale ona mi řekla, že to tímto lékem být nemůže. Ze stálého hučení v uchu jsem už hrozně unavená a navíc začínám mít problém i se stabilitou.Moc Vás prosím o radu jak dál, co dělat.Na lécích je napsáno že můžou nastávat problémy se sluchem. Děkuji za odpověď N.P.

Odpověď odborníka:

Příčin Vašich problémů se sluchem může být řada, např. spíše nějaký problém související s jeho prokrvením, a Vaše paní doktorka má pravdu, že souvislost s telmisartanem je spíše nepravděpodobná (stejně tak s Dorsiflexem - ovšem neměla jste zde na mysli spíše Detralex?, Dorsiflex není lék "na bolesti nohou"...). Je nutné ověřit, zda nedošlo k nějaké komplikaci související s proběhlým zánětem ucha - tedy je na místě vyjádření ORL lékaře k problému, vhodné by bylo případně navázat také neurologickým vyšetřením. Na obojím se domluvte s Vaší paní doktorkou.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x