Zalehávání ucha

Zhruba 3 roky mi občas zaléhává pravé ucho. Děje se tak hlavně v zimě, ale někdy i v teplém prostředí, pozoruji to také většinou při fyzické aktivitě enbo při stresových chvilkách. Ucho zalehne, slyším v něm také tep, na odlehnutí ucha pomůže předklonění pod úroveň srdce. Na úpravu srdečního rytmu užívám BETALOC-ale nemyslím si, že to s tím má spojitost. V dětství jsem trpěl na angíny a píchané ucho jsem měl i několikrát do ucha. V čem si myslíte, že je problém? Může být ucho poškozené z dětství? Jinak slyším dobře, bolesti ucha nemám, jde jen o ten špatný pocit zalehlého ucha a slyšení tepu. Předem Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážený pane Pepo, vnímání tepu v oblasti ucha souvisí nejčastěji s anatomickými poměry v dané oblasti, kdy v těsné blízkosti sluchového orgánu probíhají velké tepny, zásobující mozek krví. Zaléhání ucha může mít různé příčiny, které by mělo odlišit vyšetření ORL lékařem. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Zničený chrup jako následek nedostatečné výživy
Články: Zničený chrup jako následek nedostatečné výživy
Nadbytečné kilogramy trápí...
Díky pravidelnému dárcovství krve zjistili panu Jaroslavovi rakovinu včas
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Revma lze ovlivnit i výběrem stravy
Články: Revma lze ovlivnit i výběrem stravy
Revmatoidní artritida umí...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Zánět žil, flebitida, se...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: