Zalehlé ucho

Dobrý den, již 2 měsíce mám zalehlé pravé ucho nebo spíš mi v něm silně šumí,občas píská.Začalo to nemocí(zápal plic),byl tam zánět,ale ne na píchnutí..pak jsem prodělala vyšetření na orl,včetně výtěru z krku a vše ok...byl mi nasazen avertin na prokrvení-zatím bez výsledku.Občas mi v něm hučí a objeví se mírný tlak i jakoby v nose. DĚKUJI za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, slečno/paní Veroniko. Obávám se, že takto na dálku Vám k potížím nic přesnějšího neřeknu - při trvání stavu je na místě kontrola na tom pracovišti, kde Vás již viděli a mohou tudíž hodnotit změny stavu. Obecně lze říci, že existují původci zápalu plic, kteří způsobují i zánět ušního bubínku (Mycoplasma) - šlo o tento problém?, jinak může zalehnutí souviset s trvajícím překrvením sliznice nosu, nosních dutin a také Eustachovy trubice a středního ucha - pak by mohla pomoci místní léčba kapkami snižujícími prokrvení, event. podobně zaměřenými celkovými léky. Lék Avertin, který Vám byl nasazen, účinkuje spíše na funkci vnitřního ucha - ukázala Vaše vyšetření nějaký problém v této oblasti (porucha sluchu, motání hlavy apod.?). Bohužel, někdy se na příčinu šumění nepřijde a stav se časem upraví sám... Doporučuji tedy, jak výše řečeno, obrátit se na příslušného ošetřujícího lékaře.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: