Zalehlé ucho po čištění

  • Dotaz od: Františel
  • Publikováno: 29.11.2012
  • uLékaře.cz

Dobrý den, včera jsem si čistil uši obyčejnou vatovou tyčinkou jako obvykle, jenže na pravé ucho od té doby prakticky neslyším. Jako by bylo zalehlé. Myslel jsem, že se mi jen ten maz dostal hloub, jenže ani opakované čištění nepomohlo. Nevíte kde by mohl být problém? Mohl jsem si nějak poškodit bubínek? Měl bych vyhledat lékaře nebo mám pár dní počkat jestli to samo neodezní? Nikdy před tím se mi to nestalo a uši mě jinak nebolí. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vyhledejte ORL ambulanci. Nejsem ORL specialista, ale ve škole nám říkali, že do ucha patří jen vlastní malíček. Ucho má totiž samočistící schopnost a čištění by se mělo odehrávat max. u vstupu do zvukovodu. Více se ptejte na ORL ambulanci. Ano, mohl jste si bubínek poškodit, pokud Vám z ucha ještě něco vytéká běžte ihned!

MDDr. Stanislav Kárník
MDDr. Stanislav Kárník

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Soukromá praxe MDDr. Maxima Komleva, zubní lékař 

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: