Zalehlé ucho po chřipce

Dobrý den, před pár dny mě začalo pálit v krku, přidala se i horečka (38,4) s bolestmi kloubů. Třetí den už bylo vše v pořádku, dokud mě najednou nezačalo jemně bodat v uchu, bolest se stupňovala, v uchu jsem měl tlak a jemně mi zalehlo. Po pár hodinách bolest ustoupila. Teď mám ucho jen zalehlé, slyším ozvěnu a např. když zívám, cítím jemné píchnutí. Čím to může být? Co mám dělat? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, pravděpodobně jde o tzv.tubární katar/zánět sluchové trubice/po prodělané virose s KHCD. Bývá to celkem běžná komplikace,která většinou brzy odezní. Zkuste některá volně prodejná antihistaminika,např.Xyzal,po kterých by měl zánět ve sluchové trubici odeznít a tlak ve středouší se srovnat do normálu. Pokud se tak nestane do týdne,navštivte raději lékaře. Zdravím

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: