Žaludeční kýla

Dobrý den, již několi měsíců mám problémy se zažíváním. Bolesti v oblasti žaludku, žlučníku, občas křeče a řídkou stolici. Obtíže se v nepravidelných intervalech objevují, trvají několik dní až týdnů a zase sami odeznívají. Před měsícem jsem absolvovala gastroskopické vyšetření žaludku a ultrazvuk břicha (to samé vyšetření jsem měla již před třemi lety). Vše bylo v pořádku, jen prý mám podrážděný žaludek a lehkou kýlu. Můj dotaz zní, jestli tuto kýlu mohou mít na svědomí oslabené břišní svaly po porodu (před rokem) a jestli by v tom případě pomohlo cvičení a zpevnění svalů. Od své lékařky jsem se dozvěděla jen to, že mám jíst malé porce a nelehat si bezprostředně po jídle. Nebo existuje jiné řešení tohoto problému? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud opravdu jde o kýlu v oblasti bránice, kterou se vysouvá část žaludku směrem do hrudníku, s jejím vznikem nesouvisí ochablé svaly stěny břišní. Na vzniku se ale těhotenství mohlo spolupodílet díky zvětšené děloze. Průjmy a křeče v břiše obvykle tato kýla nezpůsobuje, myslím, že by bylo vhodné ještě dovyšetření příčiny těchto obtíží. S pozdravem

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: