Zaludecni vredy

Dobrý den. Před rokem mi lékařka zjistila vřed na dvanacterniku (podotikam pohmatem) to si myslím ze to nejde ,na sono mi ale nic nezjistily ani na ultrazvuku .předepsala mi helicid.po nějaké době to přestalo a ted se bolest obevila znovu .Bolest mezi zebry a nad pupikem .Není to závislý na jídle je to jak kdy. Před par dny me to vzbudilo v noci pálení záhy a bolest v nadbrisku .Neslo mi usnout .na bolest žaludku uzivam i světské kapky .většinou mi zaberou. Nezvracim ani průjem nemám ,stolici mám normální .Jsem docela hubená mám 42kg a 165 merim .Jim všecko ,krom česneku ten mi nedělá dobře na žaludek .Mívala sem normální váhu ,ale před 5 lety jsem mela střevní chřipku a od te doby mám problémy s žaludkem .občas sem s bolestmi byla i v nemocnici tam mi nic nezjistili a poslali me domů .Mám problém se srážlivosti krve ,ale to si nemyslim ze by to mohlo míts mým žaludkem něco společného ,dostala jsem papirek ze mám trombozu a mám to mít porad u sebe. Děkuji moc za odpoved Katka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pohmatem a ani ultrazvukem nelze vřed žaludku a dvanácterníku odhalit. K tomu je určené gastroskopické vyšetření žaludku, které Vám doporučuji. Ultrazvuk břicha je rovněž vhodný k vyloučení např. kamenů ve žlučníku či žlučových cestách, které by mohly bolesti břicha způsobovat. Tedy je vhodné cestou vašeho praktického lékaře zajistit ultrazvukové vyšetření břicha a gastrokospii. Helicid doporučuji prozatím dále užívat alespoň do výsledku výše uvedených vyšetření.

MUDr. Lenka Rychlovská
MUDr. Lenka Rychlovská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Svitavy

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x