Zaludecni vredy?

Dobry den,chtela jsem se zeptat,po smrti blizkeho cloveka mi bylo od zalzdku casto zle,po navsteve lekare mi byl nasazen omeprazol jako trvaly lek,stav se velmi rychle upravil a potize odeznely,je to uz vice nez rok a problemy se zacaly vracet,ale pouze pri psychickem vypeti.zacne me palet zaha a celkove se citim zvlastne,ale jen par dni a pote se tase vse vse uklidni.mivam to ted cca 2x do mesice.myslite,ze se muze jednat o vredy? je nutne navstivit gastro a vysetreni tam? dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní/slečno Martino. S přihlédnutím k Vašemu věku je nepravděpodobné, že byste měla nějaké vážnější onemocnění žaludku a vazba trávicích potíží na psychiku je celkem častá. Tudíž si nemyslím, že by, pokud nepozorujete nějaké jiné potíže (hubnutí, únavu aj.) bylo třeba podstupovat nějaká složitější vyšetření. K posouzení stavu by ale bylo dobře provést základní tělesné vyšetření a případně dle uvážení Vašeho praktického lékaře i některé laboratorní testy a podle toho se domluvit na dalším postupu.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x