Zánět a cysty

Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se zeptat, zda můj lékař gynekolog postupuje správně s léčbou. Na podzim jsem přišla do ordinace, že už mám nějaký čas výtok (nevím jak dlouho, moc jsem ho nesledovala) tak mi nasadil nějaké globule na zavádění, bohužel nevím jaké. Ty nepomohly, tak jsem tam asi po dalším měsíci došla opět a potvrdil mi, že tam mám zánět (výtoky jsou bez pachu, někdy byly žluté a někdy jsou světlé bezbarvé a nejsou tak silné). Nasadil mi doxyhexal 2x200 + vag.tablety, poté se nic nezměnilo, tak mi nasadil betadine vag.taplety na 14 dní, opět nezabralo. Již jsem se ptala, zda by mi neprovedl nějaké výtěry, ale odpověděl mi, že se provádí jenom na chlamydie, ale udělal mi cytologii, dále mi nasadil macmiror globule 500x12 a tablety macmiror 20x200mg. Výtěr cytologie byl udělaný 1 den po dobrání betadine, tak jsem se chtěla zeptat, zda to nemohlo zkreslit výsledky (výsledky byly ok). Dnes jsem byla znovu u lékaře a stále tam mám zánět a k tomu mi řekl, že tam mám cystu 23 mm (před čtrnácti dny 18 mm), ale že to je normální velikost a že to se nehlídá. Dnes mi udělal stěry do dvou zkumavek, nevím na co, to mi neprozradil (domnívám se, že ty chlamydie), není moc rád, když se vyptávám. S přítelem jsme přestali mít pohlavní styk před Macmirorem a stále lékař doporučuje mít půst, což velice narušuje náš vztah. V podbřišku mě bolí občas, asi ta cysta. V poslední době jsem ve velkém psych.vypětí, rodinné problémy atd. A také se mi stává, že se v noci probudím celá zpocená (byla jsem u obv.lékaře a dle výsledků na cukr, štít.žlázu jsem ok). Antikoncepci beru stodette. Jsem z této situace zoufalá a bojím se různých vážných nemocí. Prosím o odpověď, zda výtěr cyto byl proveden ve správné době (pe betadine) a zda lékař postupuje dobře a také zda to může být vše od problémů psych. a jak se zbavit těch cyst. Omlouvám se za dlouhý příspěvek, ale je toho hodně.

Odpověď odborníka:

Macmiror výsledky cytologie neovlivní,cystička 23 mm je opravdu jenom ke sledování bylo by dobré sono těsně po menses, je velká pravděpodobnost,že by tam již nemusela být,co se týče výtoku je potřeba mikrobní obraz poševní a kultivace s citlivostí, v některých případech je nutná i léčba partnera,ale není to důvodem k nemožnosti styku příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: