Léčba atb

Dobrý den, pro mé obtíže(třas, motání hlavy, brnění a pálení končetin, záškuby,zhoršená psychika,nervozita, dezorientace,bolest svalů a kloubů.Po klíštěti erythema migrans) mi po sérii vyšetření na imunologii byla zjištěna Bartonella, Ehrlichie,ETB,plicní chlamydiová infekce a slabě prodělaná borelióza (Wblot).RS vyloučena. Na to byla nasazena léčba Minocyklin 2x50mg + Benemicin 2x150mg po dobu 2 měsíců.Chci se tedy zeptat, zda taková léčba může být pro tělo nebezpečná a zda dlouhodobé dávky těchto ATB nejsou pro tělo příliš zatěžující.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Pavlo. Tyto dotazy by Vám měl v první řadě zodpovědět lékař, který Vám je předepsal. Infekce léčí především infekcionista, nikoli imunolog. Otázkou je, jakým způsobem uvedené bakterie lékaři zjistili, jaká vyšetření k tomu použili. Pokud šlo pouze o protilátkové vyšetření, pak může být výsledek velmi zavádějící. Nechci se nikoho dotknout, ale že byste trpěla 5 různými typy infekce, to by byla extrémní vzácnost. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: