Zánět ledvim

Dobrý den pane doktore, obracím se na vás prosbou. 5.9. mi byl náhodou zjištěn zánět močových cest Neměla jsem vůbec žádné problémy, takže to pro mne bylo překvapení. Lékař mi nasadil na 5 dní Biseptol s tím, že další kontrola není nutná. Přesně o měsíc později mne začala bolet záda, ale nepřikládala jsem tomu váhu. Neměla jsem teplotu ani jiný problém a myslela si, že jsem se přeležela. Když už to trvalo druhý týden, začala jsem být nervozní a zašla k lékaři. To jsem měla pouze častější močení. Lékařka mi dala papírek na vzorek moči a z ně zjistila krev v moči. 15.10. mi nasadila Ofloxin 200, 2-0-2 na 5 dní. Záda jsem měla v teple, léky po 4 dnech zabraly a bolest ustoupila. Asi po 8 dnech jsem byla téměř bez bolesti. Dělali mi SONO ledvin. Nález byl dobrý, až na rozšíření, dutinu, v obou pánvičkách. Prý je to symetrické a můžete to být od toho zánětu. V 05/2010 jsem měla nález dobrý/. Za 14 dní mám jít na kontrolu. Ofloxin jsem dobrala 20.10. Asi týden mne záda nebolela a nyní už asi čtvrtý den bolí. Opět nemám teplotu ani pálení nebo řezání /tyto příznaky jsem neměla nikdy, dokonce mne ani nebolelo poklepání na ledviny/, ale bojím se, aby to opět nebyly ledviny. Již deset dní beru silné brusinky. Pane dokrotore, je možné, aby se mi tak rychle zánět vrátil? Na internetu jsem se dočetla, že mohou ledviny takto bolet i bez nálezu v moči. Začínám se bát. Beru Ibumax, ale bolest neustupuje... Mám již 5 let vysoké ASLO, nyní již pouze cca 500 jednotek, ale také FW 60/89 a CRP 22. Jinak je krev v pořádku. Moc Vám děkuji za odpověď!!!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Hanko! Močové infekce sa rády vrací, obvykle bývá v životosprávě něco, co jim pomáhá (nedostatečné pití, nevhodná hygiena, anatomické zvláštnosti apod). Čili ano, močová infekce se mohla vrátit (nebo se mohla stát odolná na ofloxacin). Nelíbí se mi ale dlouhodobé ASLO a zvýšená sedimentace s CRP. Jestli máte nadváhu, okamžitě zhubněte, protože v tom případě jde o tichý zánět (silent inflammation), zabijáka cév. Otužujte se ledovou sprchou, choďte ven, aspoň obden, za každého počasí. Dostatek ovoce a zeleniny, nekuřte. Žijte zdravě. Zvýšené parametry zánětu nejsou nic dobrého.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vraťte spánek do normálu
Články: Vraťte spánek do normálu
Každému se občas se stane...
Vitamíny v těhotenství pomáhají rostoucímu miminku
Články: Vitamíny v těhotenství pomáhají rostoucímu miminku
Zdravá strava je nejlepší...
Příčinou intimního trápení může být alergie
Články: Příčinou intimního trápení může být alergie
Svědění, pálení a další...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Klimakterium
Články: Klimakterium
Klimakterium je období...
Jak se diagnostikuje alergie
Články: Jak se diagnostikuje alergie
Na počátku celého procesu...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x