Zanet moc.cest u 3 mesicniho kojence

Dobry den, Muj 3 mesicni syn dostal zanet moc.cest , nemel nic ani horecky ani zanet ledvin a podle ultrazvuku ma ledviny v poradku, Jinak prubeh byl asi takovy ze maly ani nevedel ze je nemocny, smal se jedl spinkal jako vzdycky, to ja si vsimla ,ze mel ruzovou plenku jednou a vic a pak nekolikrat male tecky ruzove a tak jsem zavolala doktorce a ta mu udelala testy moci, moc odebrali tak ze mu prilepili sacek na penisek a on se do nej vycural, pred zahajenim ATB mu nasli escherichia coli v moci a mel zvysene leukocity, dala nam cefomax 250 mg, davala jsem mu 3ml 2xdenne 10 dnu, mezi tim odber krve cely test vysel dobre a ultrazvuk ledvin a mocovodu tez normalni, behem uzivani ATB a po ukonceni uzivani ATB 4 dny na to se sla vysetrit moc znovu vysledky v poradku no a na to nam pak doktorka rekla, ze je treba mu davat ATB dalsi 3 MESICE PREVENTIVNE 1x denne 3 ml Cefomax a udelat dalsi test zrejme ten reflux moce pokud se to teda nezjistuje ultrazvukem rekla, ze je treba udelat uretosistografii a dalsi odber moci, ja se ji ptala jestli neni lepsi mu odebirat moc kazdych 10 dnu a pak pokud je zase infekce dat ATB, ze ne ,ze se to muze vratit muze to byt horsi. Prosim Vas je vubec normalni davat preventivne ATB tak dlouhou dobu a tak malemu dite? Neznici mu to jeho prirozenou obranyschopnost organismu a nebo si to telo na ATB zvykne a pak uz neucinkuji? Dekuji moc za Vasi odpoved, S pozdravem,

Odpověď odborníka:

Dobrý den, takový postup v dlouhodobém podávání ATB je opravdu vhodný přístup, vysazení antibiotik by mohla udělat podstatně více "paseky" než toto dlouhodobé podávání. Pokud s ním nesouhlasíte, máte na to právo, ale měla byste mít na vědomí dlouhodobé zdraví dítěte. Pouze bezůčelné podávání antibiotik napáchá více škod /třeba podávání ATB na virosy/, ale rozhodně ne cílené podávání u chronických infekcí moč.cest, jako je tomu u vašeho dítěte. Pro zlepšení stavu můžete začít podávat probiotické bakterie, které při podávání do těla zároveň s antibiotiky zajistí udržení přirozené bakt. mikroflory - hlavně při trávení. Informujte se o vhodném preparátu v lékárně, podle věku dítěte vám lékárník rád poradí (existují např. kapičky Bifiform). Tedy pokud dítě kojíte, kdyby bylo na umělé výživě, probiotické bakterie jsou v umělém mléku a další podávání je už zbytečné. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: