Zánět močové trubice

Pane doktore, již dva roky bojuji s gynekologicko-urologickými problémy. Stále jde o zánět pouze močové trubice - při vyšetření mi moč vyjde zcela čistá, ale jakmile udělají stěr, vždy je tam Ecolli,viridující streptokoky a i jiné bakterie.Pokaždé dostanu antibiotika, ale problém nepřestává (bolest trubice,nepřetržité nucení na močení...).Naposledy jsem brala antibiotiky 6 týdnů (nitrofurantoin) a kontrolní stěr ukázal, že nedošlo k žádné změně. Lékařka mě řekla, že to holt musím vydržet:( Z hlediska gynekologického mám ten samý nález - rovněž nic z léčby nepomohlo - závěr : musím to vydržet. Ale to vážně nejde. Piji 3l denně, pořád beru brusinky, kapky Uroval, zkouším co buď. Ale nic nezabírá. Neporadil byste co ještě zkusit? Děkuji

Odpověď odborníka:

Speciálně na podporu imunity proti E. Coli existuje preparát k dlouhodobému užívání - Uro-Vaxom. Stejně tak do pochvy můžete použít třeba Gynoflor. Samozřejmostí je důsledná hygiena. Zkuste okyselit moč zvýšeným příjmem citrusů. Po sexu se vždy ihned běžte vymočit a umýt.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Dámy, obtěžují vás noční návštěvy toalety? Známe důvody!
Koloskopie
Články: Koloskopie
Koloskopie nebo také...
Vyšetření kostí lze podstoupit i preventivně
Články: Vyšetření kostí lze podstoupit i preventivně
Následky osteoporózy se...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bechtěrev vám nemusí zničit jen záda
Články: Bechtěrev vám nemusí zničit jen záda
Ankylozující spondylitida...
Záludná rakovina ledvin: lze ji odhalit včas?
Články: Záludná rakovina ledvin: lze ji odhalit včas?
Diagnóza rakoviny ledvin je...
Prolaktin pomůže poznat epilepsii
Články: Prolaktin pomůže poznat epilepsii
O prolaktinu se mluví jako...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: