Zánět močových cest a sex

Dobrý den, chci se zeptat, zda mohu být sexuálně aktivní pokud užívám ATB z důvodů zánětu močových cest. A popřípadě jaké mají ATB účinky na HA? Máme se během doby užívání chránit ještě jinak, popřípadě kondomem? A po skončení léčby je antikoncepce plně funkční? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Terezo. Pokud užíváte antibiotika pro infekci močových cest, tak nemusíte být sexuálně zdrženlivá. Vhodné je ale užití kondomu a osobní hygiena, především proto, aby jste znovu neonemocněla. Samozřejmě, že antibiotika snižují účinnost antikoncepce, taky proto je žádoucí užívání kondomů.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x