Zánět mozkových blan?

Dobrý den, 6.8. jsem si nechala píchnout piercing do jazyku v salonu, vše probíhalo tak jak má akorát mi jazyk nenapuchl tak jsem se dříve než jsem měla pustila do jídla a tím jsem si to natrhla, 8. mi to často krvácelo a večer docela silněji. Když jsem volala do salonu řekli mi že když to nepřejde do druhého dne tak mam prý přijít. Ještě téhož dne večer jsem to ledovala a přešlo to od té doby mi to nekrvácelo (maximálně jsem se kartáčkem škrábla do dásně). Je pravda že jsem se po celou dobu cítia slabší, ale nějak jsem to neřešila. 11. v sobotu mi začalo být večer špatně, (můj přítel mi řekl že tím jak mi to krvácelo že to může být zánět mozkových blan). V neděli jsem tedy jela k doktorovi s tím že jsem mu všechno shrnula, on se mi podíval do krku a řekl mi že mám akutní zánět nosohltanu, což by i odpovídalo, bolí mě v krku, mám tam plak, udělal se mi puchýřek na měkkém patře, který mě při jídle bolí. Napsal mi lék Doxybene. Teplotu jsem měla 37,3 vzala jsem si doma Paralen a ten mi jí snížil na 37. Dnes už mám optimální teplotu, alespon teď ráno. Ale čeho se bojím, bolí mě dost za krkem, pan doktor mi zkoušel hýbat i s krkem, ale říkal že k zatuhnutí nedošlo, že to snad zánět mozkových blan nebude, jako ani hlava mě moc nebolí, jen občas když mě zabolí za krkem. Je pravda že za krkem mě bolelo i dříve, ale ted mám trochu strach. Možná to je jen tím jak ležím na polštáři že dochází k domu že mám špatně položenou hlavu a nebo že nevhodně sedím (třeba ted u počítače). Ani jsem nezvracela. Proto bych se chtěla zeptat za jak dlouho se projevují příznaky zánětu mozkových blan a zda by můj popis tomu odpovídal? A co mám dělat, zda mám důvěřovat lékaři, nebo něco podnikat, abych se nedostala do problému?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zánět mozkových blan se většinou projevuje vysokou teplotou, tuhnutím šíje až nemožností dát hlavu na prsa, velkou bolestí hlavy. Bolest hlavy se typicky projevuje v noci (v horizontální poloze) Nicméně zánět mozkových blan se dá vyloučit pouze lumbální punkcí... Ve Vašem případně bych vyčkala, jak zaberou antibiotika... Pokud by se Váš stav zhoršil (viz výše), tak neváhejte navštívit infekční kliniku.

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: