Zánět palce - uzlina v třísle

Vážený pane doktore. Chtěl jsem se zeptat na můj problém. Je to asi tři měsíce co jsem si namohl třísla při vysokohorské túře. Byl jsem u lékaře, který mi potvrdil že bolest třísel je opravdu od namožení. Bolest v tříslech při námaze bolí dodnes, hlavně v sedě. Asi před čtrnácti dny jsem si na pravé noze zastřihl nehet u palce, který se mi zanítil a následně začal hnisat. Od té doby mám v pravém třísle tvrdou uzlinu nebo útvar , který je na pohmat tvrdý a nebolestivý o velikosti větší fazolky. Můj dotaz tedy je, zda je možné, aby uzlina mohla mít spojitost z hnisajícím palcem u nohy a zda je možné aby mě třísla stále pobolívala po tak dlouhé době od namožení. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zánět na palci má spojitośt s uzlinou jistojistě, uzlina je vyůstěním sběrného lymfatického systému v těle, který slouží k odvodu látek z těla a tím i příslušné končetiny. U zánětu v příslušné oblasti se může sběrná uzlina zvětšit a po odeznění zánětu třeba ještě déle přetrvávat, není to nic nebezpečného. Přečtěte si něco u lymfatickém systému našeho těla - pro příště. Pobolívání třísel už do širších souvislostí nedám, navštivte lékaře na kontrolu. Doufám jen, že palec a jeho zánět je již zahojen, nejlépe s pomocí antibiotik - pokud ne, uhánějte rychle k lékaři, stačí i obvodní, který vás vyšetří a nejspíš antibiotika, i lokálně postačí /rozhodně vyšetření lékaře), napíše. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: