Zánět šlach

Dobrý den, po devíti měsících se mi nyní opakoval zánět šlach v pravém zápěstí. Jsem pravačka a pracuji cca půl roku jako zubní technička, takže je mé zápěstí poměrně namáháno. První zánět jsem dostala po pořádném prochladnutí zápěstí a tento nynější zánět byl tedy druhý (neuvědomuji si, že by mě zápěstí nějak prochladlo, takže to je nejspíše z přetížení). Nicméně v práci nadšení nejsou, neb zánět mě na 3 týdny vyřadil z pracovní činnosti. Chtěla bych se Vás tedy zeptat, zda je možné nějak zánětu předcházet a zda se nemusím bát, že to nějak ohrozí mou volbu povolání? (přijde mi škoda, že bych po 7 letech studia na zubního technika měla tento obor opustit kvůli zánětu šlach, ale také bych se s ním nerada opakovaně potýkala) Předem moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Pokud jsou potíže je podstatou zánětů předloktí úraz nebo opakované přetížení. Situaci zvláště pokuid by se zánět obnovil je třeba upřesnit, zda se jedná o tendinozu, tedy onemocnění svalu nebo šlachy anebo zánět pouzdra šlachy, což je schopno diagnostický odděleit jen vyšetření megnatickou rezonancí. Bez ohledu na to je léčba ale v podstatě stejná, znehybnění nejlépe sádrovou lahou na 3 týdny, provádění současně i magnetoterapie, užití antirevmatika typu Ibalginu nnebo jiných a postupnou rehabilitací a další fyzikáolní léčbou. I při opakovanýách zánětech dle mého názoru odcházet z vašeho povolání z těchto zdravotních důvodů není na místě. Jinak dle nálezu může doplnit sdělení váš ortoped.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: