Zánět šlach na ruce

Dobrý den, jsem pravák a od neděle 5.7.09 mám velmi špatnou citlivost a brnění na palci pravé ruky, které směřuje až k zápěstí, při zvednutí paže nahoru postupuje brnění až k loktu. Vzhledem ke zhoršování jsem dnes navštívila praktickou lékařku, která tento stav diagnostikovala jako zánět šlach (pravděpodobně z jednostranného přetěžování při práci na PC). Doporučila Fastum gel a znehybnit celé pravé zápěstí. Za týden mám přijít na kontrolu a při nezlepšení prý budu odeslána na ortopedii, aby mi ruku dali do sádry. Tomu chci předejít a s rukou se opravdu snažím nehýbat. V zaměstnání však pracuji na počítači a je to jediná činnost, kterou každý den celých osm i více hodin dělám. Za normálních okolností píši na klávesnici 300 úhozů za minutu a pravou rukou udělám denně stovky ne-li tisíce kliků myší. Zaměstnavatel nemá možnost mě přeřadit na jinou činnost (pracuji v internetovém marketingu), vše je jen otázkou počítačů. Bez použití pravé ruky však neodvedu ani polovinu práce jako za normálních okolností a to zaměstnavatele nemůže zajímat. Mám v takovém případě nárok na pracovní neschopnost? Pokud nemám a budu ruku stále intenzivně používat, opravdu mi hrozí sádra, případně co vše to může mít za následky? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě máte nárok na pracovní neschopnost. Je nutné udržet ruku v klidu (nehýbat postiženými šlachami..=nehýbat např.palcem..), což při Vašem zaměstnání nelze dodržet. Požádejte proto lékařku o vystavení PN.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: