Zanet slach v zapesti

Dobry den, uz dva mesice mam potize s bolesti zapesti (prevazne praveho). Lekar mi po min. pohlidce dal dlahu, po 3 tydnech mi dlahu sundal a ruka bolela jeste vic. Pohyb prstu neboli, mam ale potize s pohyby zapestim, ty jsou neobycejne bolestive. Nekdy to boli i v klidu. Obcas si ruku fixuji, ale je to pak spise horsi. Klid neni mozny, jelikoz jsem student a stale neco pisi, pripadne namaham ruku u koni. Jakeho lekare nejlepe navstivit? Muze to byt neco jineho nez zanet? Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Pokud jste měl již provedeno vyšetření, rtg snímek a dlahu, přesto potíže trvají bylo by dobře vyšetření na revmatologii, u revmatologa. Vyšetření, odběr revmat. krevních testů a zhodnocení příp. revm. aktivity. Podle výsledku léčba. Je nutno podotknout, že tyto stavy se objevuji dnes i po přetížení zápěstí i u mladých lidí, psaní, myš počítač. Omezit v tom případě tyto tzv. vynucené polohy kloubu. Chlad a přechodně krátkodobě nesteroidní antireumatika typu Ibalgin.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: