Zapal kolena

dobry den pan doktor, vcera som bol u doktora,kde mi povedal ze mam zapal kolena, zrejme po uraze. dal mi amoksiklav 1000mg granulat, entizol, dexadol 25mg. mal som prist dnes na kontrolu a pozrel mi to . prvy den ked mi to z hodiny na hodinu napuchlo a zacalo ma to boliet som nevedel ani chodit, ked mi dal tieto lieky plus som si to natieral octanovym kremom, dnes rano som sa zobudil a bolo to uz ovela lepsie,nebolelo to tak - isiel som na kontrolu dnes a povedal ze sa na to pozrie,koleno bolo teple tak mi povedal nech si lahnem pichol mi do kolena a vytlacil... bola tam vraj voda,hnis a aj to bolo zakrvacane. povedal ze sa mi ulavi,ale odkedy som rano prisiel domov,mam velke bolesti a neviem poriadne chodit,je to normalne? co moze hrozit pre mna ako pacienta s takouto diagnozou? mozem mat aj s toho zvysenu teplotu? dexadol na bolest vobec nezabera,zajtra mam ist znova na kontrolu...kedy by sa to malo zlepsit,pripadne ake komplikacie hrozia???? Velmi pekne dakujem za Vasu odpoved a prajem prijemny zbytok dna

Odpověď odborníka:

Pokud by se opravdu jednlo o zánět vnitřní kloubní výstelky kolena , při punkci byl nalezen hnis, nejedná se o nic malicherného., V tom případě je vhodné přijetí do nemocnice, klid kolena ve zvýšené poloze, chlad, antibiotika, které máte, jejich zhodnocení po zjištění citlivosti mikrobů na ATB. Poté pomalé rozvuičení. Nutný odběr krevního vzorku na zjištění zánětlivých merkerů. Po zlepšení rehabilitace. Stav by se neměl podceňovat, může skutečně hrozit rozšíření zánětu. Lékaře vyhledejte ještě dnes. Jinou alternativou je mnohem méně záývažné zánětlivé onemocnění jen třeba tíhového váčku, burzy v okolí kolena.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: